Alyvuogės su kauliukais

Alyvuogės su kauliukais

Alyvuogės su kauliukais – už ar prieš?
Kartą vienas amerikietis valgydamas alyvuoges nusilaužė dantį – neatlaikė jo graži išbaltina šypsena alyvuogės kauliuko tvirtumo. Kadangi jis buvo amerikietis, kreipėsi į teismą (kaip žinia amerikiečiai dėl daug ko kreipiasi į teismą) reikalaudamas žalos atlyginimo. Suprasdamas, kad iš kauliuko jo neišsireikalaus, apkaltino tuos, kurie jam tokias alyvuoges į lėkštę įdėjo…

Nuo to laiko alyvuogės negailestingai nukaulinamos. Ir niekam nerūpi, kad tokios nukaulintosios praranda dalį skonio, tekstūros, maistinių savybių ir reikalauja daugiau konservantų – juk svarbiau, kad jos be kauliukų!

Kretiečiai nukaulintas alyvuoges kartais be skrupulų vadina išprievartautomis. Ir klausia, kaip apskritai tokias galima valgyti? Juk tai ne alyvuogė, o kažkokia patežusi neaiški masė!

Kas atsitinka su alyvuoge, kai iš jos išimamas kauliukas?

Lygiai tas pats, kai kauliukas išimamas iš vyšnios ar slyvos – ji pradeda pūti. Tam, kad vyšnia ar slyva nepūtų, pilame ant jų cukraus ir verdam uogienę ar kompotą. O tam, kad alyvuogė nepūtų, jai ruošiamas stipresnis sūrymas arba marinatas, kuriame gali būti ne vien natūralūs konservantai.

Štai dėl ko kardinaliai skiriasi nukaulintų ir alyvuogių su kauliukais skoniai. Pradurtos alyvuogės minkštimas turi pastovų kontaktą su raugu ar marinatu – jis tiesiogiai veikia alyvuogės skonį, negana to, mažina maistinę vertę. Įrodyta, kad nukaulintose alyvuogėse antioksidantų ir polifenolių yra mažiau nei alyvuogėse su kauliukais. Plius nukaulinta alyvuogė minkštėja, vaizdingiau sakant – tešlėja: praranda savo stangrumą bei tekstūrą. Norint juos išsaugoti naudojami papildomi maistiniai priedai, kurie ne patys naudingiausi mūsų organizmams. Taigi, alyvuogės su kauliukais išsaugos daugiau skonio ir daugiau maistinės vertės.

Tad alyvuogės be kauliukų turi vienintelį privalumą – jas patogiau valgyti ir nereikia sukti galvos dėl valgymo etiketo, kaip gražiai išspjauti alyvuogę iš burnos (apie tokį etiketą pakalbėsime atskirai). Bet ar verta dėl to aukoti skonį ir naudą savo organizmui?

Mes atrinkome ir rekomenduojame alyvuoges tik su kauliukais – tiek juodas, tiek žalias. Apie mūsų atrinktąsias išsamiau skaitykite ir jų įsigykite čia: kretosskoniai.lt/parduotuve

Į sveikatą! 🌿🌿🌿

+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Įdėta į krepšelį.
Apmokėti Tęsti apsipirkimą