Lašiša glazūruota su petimezi

Lašiša glazūruota su petimezi

Mano mėgstamiausias būdas įtraukti visas šias svarbias omega 3 į savo mitybą yra valgyti lašišą. Manau, kad tai gana universali žuvis ir tikrai mėgstu su ja dirbti kūrybiškai. Šios dienos receptas – šiokia tokia įtakų „mišrainė“. Kaip galėtumėte apibūdinti tai kaip japonų / graikų skonių derinį? Akivaizdu, kad soja ir mirinas yra azijietiški, japoniški ingredientai, bet kur yra graikiškas komponentas? Tai petimezis. O šios dienos patiekalas – lašiša glazūruota su petimezi.

Petimezi kitaip žinomas kaip vynuogių misa. Jis turi labai panašią tekstūrą kaip klevų sirupas ir dažnai apibūdinamas kaip „vynuogių medus“. Jis gaunamas verdant vynuogių misą (graikų kalba vadinama „mousto”), kad būtų gautas tamsus, saldus sirupas.

Dalinamės paprastu receptu kviesdami įsigyti ypač tyro alyvuogių aliejaus, petimezi paspaudus čia: www.manokreta.lt/alyvuogiu-aliejus – šių produktų prireiks šiam receptui ir daugeliui kitų graikiškos ar kitos Viduržemio jūros virtuvės patiekalų.

Lašiša glazūruota su petimezi – visai nesunkiai gaminamas patiekalas. Jei nuspręsite juo pradžiuginti artimuosius ar pavaišinti savo svečius, tuomet reikės šių produktų:

  • 300 g lašišos file
  • 1/2 stiklinės sojos padažo (geriau japoniškas, bet jei neturite tiks ir kinų ar korėjietiškas)
  • 1 arbatinis šaukštelis mirino (jei jo neturite, žemiau parašysiu, kuo galima jį pakeisti)
  • 4 arbatiniai šaukšteliai petimezi
  • ant peilio galiuko maltų aštrių čili pipirų (jo kiekis priklauso nuo Jūsų turimo čili pipirų aštrumo)
  • žiupsnelis maltų baltųjų pipirų

Gaminimo eiga:

  • Į indą sudėkite visus ingridientus ir juos sumaišykite. Į gautą marinatą įdėkite žuvį, marinatas turi pilnai ją apsemti.
  • Palikite šaldytuve porai valandų.
  • Sudekite žuvį ant kepimo popieriaus į kepimo skardą ir įkelkite į įkaitintą (iki 200 C) orkaitę. Kepkite apie 10-15 min. su įjungta konvekcija. Kepimo trukmė priklauso nuo orkaitės, bet neperkepkite žuvies, antraip ji taps sausa.

Pateikite su rudais ryžiais ar bolivine balanda (kinoa). Mes mėgstame užsilašinti kelis lašus šviežiai spaustų citrinos sulčių. Patiekalas skanus tiek karštas, tiek atšalęs.

Lašiša glazūruota su petimezi – paruoštas. Skanaus!

Keletas patarimų:

Jeigu neturite japoniško produkto, mirino, ne bėda, jo pakaitalą galima pasigaminti namuose. Prireiks vyno acto arba sauso balto vyno. Proporcijos: 2 šauktai acto arba vyno ir pusė arbatinio šaukštelio cukraus, be kaupo. Sumaišykite.


MANO KRETA rekomenduojamo ypač tyro šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir kitų produktų iš Kretos skaniems patiekalams galite įsigyti čia >>

Tinklaraštyje ir kelionių žurnale rasite daugiau straipsnių bei nuorodų apie gastronominius atradimus Kretoje ir Graikijoje, spauskite čia >>

Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti dėl tradicinių Kretos ir Graikijos valgių, susisiekite tiesiogiai – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com

+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Įdėta į krepšelį.
Apmokėti Tęsti apsipirkimą