Gigantes – taip kretiečiai vadina didžiules pupas

Gigantes – taip kretiečiai vadina didžiules pupas

Gigantes – taip kretiečiai vadina didžiules pupas. Jas dažniausiai troškina su kitomis daržovėmis ir įvairiausiomis žolelėmis. Močiutės kaimuose geba šį paprastą patiekalą paversti tikru delikatesu. Be abejo, šalia tinka ir kaimietiškos (graikiškos) salotos.

Gigantes – skanus patiekalas. Jeigu nuspręsite pasigaminti, tuomet reikalingi šie produktai:

  • 400 gr didžiųjų pupų. Jei jų neturite, rinkitės sveistine pupeles (mirkykite vandenyje per naktį)
  • 2 pomidorai (tarkuoti/pjaustyti kubeliais)arba skardinė konservuotų trintų pomidorų
  • 4 nuluptos česnako skiltelės
  • 2 plonai supjaustyti svogūnai
  • 2 šaukštai pomidorų pastos, sumaišytos su trupučiu vandens
  • 3/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • kelios šakelės petražolės
  • druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

  • mirkykite pupeles per naktį, kuo ilgiau, tuo geriau.
  • įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
  • nupilkite ir nuplaukite pupeles ir virkite vandenyje maždaug nuo 40 minučių iki valandos, kol jos suminkštės, bet nebus minkštos. Nepamirškite jų pakankamai išvirti; priešingu atveju pupeles liks kietos net po troškinimo.
  • tuo tarpu paruoškite padažą. Patroškinkite svogūną šiek tiek alyvuogių ant silpnos ugnies, kol suminkštės, ir įdėkite česnako skilteles sveikas. Jei norite stipresnio česnako skonio, galite smulkinti česnaką.
  • įdėkite pomidorą, pomidorų pastą, petražoles, druską ir pipirus pagal skonį ir maždaug 4 valg. š. alyvuogių aliejaus. Leiskite virti, kol padažas sutirštės, maždaug 10 minučių.
  • kai pupelės užvirs, nusausinkite jas ir padėkite atgal į puodą, įpilkite padažo ir atsargiai sumaišykite. Supilkite mišinį į keptuvą ir tolygiai paskirstykite, tada užpilkite pupeles dar apie 4 valg. š. alyvuogių aliejaus ir troškinkite orkaitėje apie 40 minučių, kol pupelės suminkštės.
  • Patiekiet kartu su fetos sūriu ir duona.

Skanaus!


MANO KRETA rekomenduojamo ypač tyro šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir kitų produktų iš Kretos skaniems patiekalams galite įsigyti čia >>

Tinklaraštyje ir kelionių žurnale rasite daugiau straipsnių bei nuorodų apie gastronominius atradimus Kretoje ir Graikijoje, spauskite čia >>

Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti dėl tradicinių Kretos ir Graikijos valgių, susisiekite tiesiogiai – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com

+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Įdėta į krepšelį.
Apmokėti Tęsti apsipirkimą