Trinta moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba
Trinta moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba — saulė lėkštėje! Viena mūsų mėgstamiausių, kai trūksta laiko, o norisi kokio nors paprasto – aštresnio ir nekaloringo maisto. Apetitiška spalva pakelia nuotaiką. Pranašumai gaminant gerai nuteikia:
- Suruošti produktus ir išvirti sriubą labai paprasta.
- Greitai: per 10-15 minučių paruoši produktus, per 10 min. išverda.
- Reikia nedaug produktų. Moliūgas, morkos, lęšiai – tai pagrindas.
Dalinamės paprastos skanios ir sveikos sriubos receptu su mūsų alyvuogių aliejumi, kurį galite užsakyti čia: www.manokreta.lt/alyvuogiu-aliejus
Saulėta moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba – lengvai pagaminamas patiekalas. Jeigu nuspręsite pasigaminti, tuomet reikia šių produktų:
- 450 g moliūgo
- 2 vidutinio dydžio morkos
- 250 ml (puodelis) raudonųjų lęšių (išplaukite ir pamerkite prieš dedant į puodą)
- 700 ml verdančio vandens ar daržovių sultinio
- 8 valg. šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
- žiupsnelis raudonųjų aitriųjų pipirų dribsnių (pagal mėgstamą aštrumą)
- pusė arbatinio šaukštelio kumino sėklų
- nepilnas arbatinis šaukštelis kario prieskonių (jeigu mėgstate)
- pagal skonį – druskos ir šviežiai grūstų pipirų mišinio
- 1 valgomasis šaukštas džiovintos petražolių ar saliero šaknies
- sriubos pagardinimui – moliūgų ir juodgrūdės sėklos
Gaminimo eiga:
- Puode storu dugnu įkaitinkite alyvuogių aliejų (užteks 6 šaukštų), suberkite aitriuosius pipirus ir kumino sėklas, pakaitinkite 20 sekundžių, suberkite kubeliais pjaustytas morkas, pakepkite apie dvi minutes.
- Suberkite kubeliais pjaustytą moliūgą, pamaišant pakepkite apie minutę ir supilkite vandenį arba daržovių sultinį.
- Palikite virti ant nedidelės kaitros apie 4 minutes, tuomet suberkite nuvarvintus raudonuosius lęšius ir džiovintą petražolių ar saliero šaknį bei kario prieskonius. Viską sumaišykite ir užpilkite porą likusių šaukštų aliejaus. Virkite ant nedidelės kaitros apie 10–12 min. – kol išvirs lęšiai. Paskaninkite druska.
- Sutrinkite sriubą elektriniu trintuvu ir pavirkite dar minutę.
- Patiekite su pabarstytomis moliūgų ir juodgrūdės sėklomis, šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus.
Trinta moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba paruošta!
Skanaus! Būkite sveiki!
Keletas patarimų:
- Jeigu neturite puodo storu dugnu, daržoves kepkite keptuvėje ir prieš dedant lęšius perdėkite jas į puodą.
- Jeigu norite pagaminti labiau kreminę sriubą, kartu su pjaustytu moliūgu įdėkite vieną kubeliais pjaustytą vidutinio dydžio bulvę.
MANO KRETA rekomenduojamo ypač tyro šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir kitų produktų iš Kretos skaniems patiekalams galite įsigyti čia >>
Tinklaraštyje ir kelionių žurnale rasite daugiau straipsnių bei nuorodų apie gastronominius atradimus Kretoje ir Graikijoje, spauskite čia >>
Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti dėl tradicinių Kretos ir Graikijos valgių, susisiekite tiesiogiai – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com