Keptų pomidorų garnyras
Kepti pomidorai – lengvai pagaminimas ir puikaus skonio garnyras. Tinkantis prie daugelio patiekalų kaip ir švieži pomidorai.
Kaip žinia, pomidorai – nepamainomas skanių patiekalų ingridientas. Ypač jeigu auginti namuose ir nusiskinti saulėtą vasarą. Pomidorų pyragas, pica su šviežiai pagamintu padažu, šaltos ar karštos pomidorinės sriubos, įvairiausi sumuštiniai – išties gaminant maistą su pomidorais galimybės neribotos!
Dar didesnės galimybės atsiveria pakepus pomidorus orkaitėje – taip paruošti jie tinka prie įvairiausių patiekalų! Pasinaudodami apačioje pateiktu receptu garnyrą pagaminsite iš bet kokių šviežų pomidorų – kuo sultingesni, tuo geriau. Vynuoginiai ar vyšniniai pomidorai taip pat puikiai tinka! Balzaminis actas, alyvuogių aliejus, bazilikas ir parmezano sūris puikiai dera prie saldaus aitroko pomidorų skoniu.
Kepti orkaitėje pomidorai yra puikus pomidorų padažo, skrudintų pomidorų sriubos ir ‘marinara’ padažo pagrindas. Jie taip pat skanūs sumaišyti su makaronais (nereikia jokio kito padažo), ant picos ar fetos sūrio!
Dalinamės skanaus garnyro receptu su mūsų alyvuogių aliejumi, kurį galite užsakyti čia: www.manokreta.lt/alyvuogiu-aliejus
Skanus keptų pomidorų garnyras – lengvai pagaminamas patiekalas. Jeigu nuspręsite pasigaminti, tuomet reikia šių produktų:
- 1 kg 200 gr pomidorų
- 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 valgomojo šaukšto balzaminio acto
- 1 skiltelės susmulkinto česnako
- 1 valgomojo šaukšto šviežio susmulkinto baziliko arba pusė arbatinio šaukštelio sauso baziliko
- 2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio (nebūtinai)
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 230 ° C.
- Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite per pusę (jeigu jie dideli, supjaustykite ketvirčiais).
- Sumaišykite pomidorus su likusiais ingredientais (aliejumi, balzaminiu actu, česnaku ir baziliku).
- Sudėkite į kepimo skardą, skrudinkite 10-20 minučių.
Keptų pomidorų garnyras paruoštas!
Skanaus! Būkite sveiki!
Keletas patarimų:
- Kepimo laikas priklauso nuo pomidorų dydžio ir sultingumo, stebėkite kepimą. Didesniems ar kietesniems pomidorams prireiks daugiau laiko (apie 20 minučių), o prinokusiems mažiems vyšniniams ar vynuoginiams pomidorams užteks tik apie 10 minučių.
- Keptų pomidorų garnyrą galima patiekti karštą prie mėsos ar miltinių patiekalų, atvėsę iki kambario temperatūros jie puikiai tiks sumuštiniams ir prie sūrio užkandžių.
MANO KRETA rekomenduojamo ypač tyro šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir kitų produktų iš Kretos skaniems patiekalams galite įsigyti čia >>
Tinklaraštyje ir kelionių žurnale rasite daugiau straipsnių bei nuorodų apie gastronominius atradimus Kretoje ir Graikijoje, spauskite čia >>
Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti dėl tradicinių Kretos ir Graikijos valgių, susisiekite tiesiogiai – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com