Paputsakia – įdaryti kepti baklažanai
Paputsakia – įdaryti kepti baklažanai. Vegetariškas variantas be mėsos. Baklažaną perpjauni pusiau, išskobi minkštimą. Jį kartu su smulkintais svogūnais ir morkomis apkepi keptuvėje ir sumaišai su išvirtais ryžiais, o į geldeles panašias baklažanų puseles iškepi orkaitėje. Kai jos apskrunda, į vidų sudedi jau paruoštą ryžių ir keptų daržovių mišinį, ant jo – pomidoro ir sūrio riekeles. Belieka užkepti orkaitėje prieš patiekiant. Skanaus kretietiško savaitgalio!
Paputsakia – skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Jeigu nuspręsite pasigaminti, tuomet reikalingi šie produktai:
Baklažanų paruošimui:
- 2 vidutinio dydžio baklažanai
- 2 valg. šaukštai druskos
- 1 1/2 – 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 vidutinio dydžio morka
- 2 arbat. šaukšteliai džiovinto raudonėlio
- 1 puodelius virtų ryžių
- 1/3 arbat. šaukšteliai druskos
- 1/4 arbat. šaukšteliai šviežiai maltų juodų pipirų
- 1 puodelis tarkuoto kieto fermentinio sūrio tipo „Graviera“, „Olandiškas“
Gaminimo eiga:
- Baklažanus perpjaukite per pusę išilgai.
- Išskabtuokite baklažanų vidų, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui prislėgtus. Po to nuskalaukite šaltu vandeniu. Baklažanų pusele aptepkite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C.
- Kol kepa puselės, paruoškite įdarą. Pastatykite virti ryžius. Išskobtų baklažanų minkštimą supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite keptuvėje šiek tiek aliejaus, pakepinkite smulkintus svogūnus ir morkas, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Sudėkite baklažanų kubelius, įberkite druskos, prieskonių ir troškinkite pamaišydami. Sudėkite smulkintus česnakus ir dar kelias minutes pakepkite. Įdarą sumaišykite su virtais ryžiais toje pačioje keptuvėje.
- Į apkeptas baklažanų puseles pridėkite kepinto įdaro su ryžiais, ant viršaus – ratukais pjaustytų pomidorų, o ant jų – sūrio juostelių. Grąžinkite atgal į įkaitusią orkaitę ir kepkite tol, kol sūris išsilydys ir kiek apskrus.
Paputsakia – įdaryti kepti baklažanai paruošti, skanaus!
MANO KRETA rekomenduojamo ypač tyro šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir kitų produktų iš Kretos skaniems patiekalams galite įsigyti čia >>
Tinklaraštyje ir kelionių žurnale rasite daugiau straipsnių bei nuorodų apie gastronominius atradimus Kretoje ir Graikijoje, spauskite čia >>
Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti dėl tradicinių Kretos ir Graikijos valgių, susisiekite tiesiogiai – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com