Keptos bulvytės su rozmarinais
Kai norisi kažko kvapnaus, šilto ir jaukaus. O kokios skanios mažos jaunos bulvytės keptos su lupena! Vaikystės prisiminimų skonis! O rozmarinai, gal ir ne iš vaikystės, bet labai pagyvina patiekalo skonį ir aromatą. Keptos bulvytės su rozmarinais puikus garnyras arba užkandis, nepaliks abejingo ne vieno! Svarbiausia – kokybiškas alyvuogių aliejus ir kvapnusis rozmarinas.
Dalinamės paprastu receptu kviesdami įsigyti ypač tyro alyvuogių aliejaus, džiovinto Kretos raudonėlio ar čiobrelio paspaudus čia: www.manokreta.lt/alyvuogiu-aliejus – šių produktų prireiks ir šiam receptui ir daugeliui kitų graikiškos ar kitos Viduržemio jūros virtuvės patiekalų. Rozmarinų ir kitų kvapniųjų ekologiškų žolelių galima įsigyti čia: https://www.manokreta.lt/zoleles
Keptos bulvytės su rozmarinais – lengvai gaminamas patiekalas. Jei nuspręsite juo pradžiuginti artimuosius ar pavaišinti savo svečius, tuomet reikės šių produktų:
- 750 g nedidelių bulvyčių arba supjautytų ketvirčiais
- 3 valgomųjų šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 3/4 arbatinio šaukštelio stambios druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio šviežiai grustų juodųjų pipirų
- 2-3 arbatiniai šaukšteliai džiovinto rozmarino
- 2 skiltelės smulkino česnako
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
- Bulves gerai išplaukite, vandens perteklių nusausinkite, jei reikia perpjaukite pusiau arba ketvirčiais ir sudėkite į dubenį.
- Gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, pipirų, česnakų ir rozmarinų ir gerai sumaišykite, kad visos bulvytės pasidengtų šiuo mišiniu.
- Paskleiskite bulvytes kepimo skardoje (galite patiesti kepimo popierių).
- Kepkite apie 50 min, kol iškeps ir apskrus. Kepimo metu kartą bulvytes galite pamaišyti su mentele.
- Į atskirą keptuvę įpilkite porą šaukštų aliejaus, kai įkais suberkite smulkintus svogūnus, cukinijų minkštimą, kepkite apie 4-5 minutes, kol suminkštės, tuomet įdėkite česnaką ir pakepkite dar 2 min.
- Tiekdami į lėkštes, pašlaisytkite tyru alyvuogių aliejumi.
Patiekite kaip garnyrą prie įvairiausių Jūsų mėgiamų patiekalų. Kitoje skardoje galima kepti ir kitas daržoves: saldžias bulvės, morkas, paprikas, žiedinį kopūstą ir kt. Tik kepimo laikas bulvėms gali būti ilgesnis nei kitoms daržovėms kepti, todėl kitas daržovės pašaukite į orkaitę kiek vėliau.
Keptos bulvytės su rozmarinais paruoštos. Skanaus!
Keletas patarimų:
Naudokite tik geros kokybės alyvuogių aliejų ir neperdžiovintą rozmariną. Mes mėgstame negailėti rozmarino, nes kepdamas jis įgauną puikų švelnų skonį, tad jo gali būti daug :). Baigus kepti, bulvytes taip pat galima pabarstyti kitomis žolelėmis, tik atminkite – tiek raudonėlį, tiek čiobrelį barstykite tik po kepimo, išėmus bulvytes iš orkaitės.
MANO KRETA rekomenduojamo ypač tyro šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir kitų produktų iš Kretos skaniems patiekalams galite įsigyti čia >>
Tinklaraštyje ir kelionių žurnale rasite daugiau straipsnių bei nuorodų apie gastronominius atradimus Kretoje ir Graikijoje, spauskite čia >>
Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti dėl tradicinių Kretos ir Graikijos valgių, susisiekite tiesiogiai – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com