Paputsakia – įdaryti kepti baklažanai

Paputsakia – įdaryti kepti baklažanai

Paputsakia – įdaryti kepti baklažanai. Vegetariškas variantas be mėsos. Baklažaną perpjauni pusiau, išskobi minkštimą. Jį kartu su smulkintais svogūnais ir morkomis apkepi keptuvėje ir sumaišai su išvirtais ryžiais, o į geldeles panašias baklažanų puseles iškepi orkaitėje. Kai jos apskrunda, į vidų sudedi jau paruoštą ryžių ir keptų daržovių mišinį, ant jo – pomidoro ir sūrio riekeles. Belieka užkepti orkaitėje prieš patiekiant. Skanaus kretietiško savaitgalio!

Paputsakia – skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Jeigu nuspręsite pasigaminti, tuomet reikalingi šie produktai:

Baklažanų paruošimui:

  • 2 vidutinio dydžio baklažanai
  • 2 valg. šaukštai druskos
  • 1 1/2 – 2 valg. š. alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 vidutinio dydžio morka
  • 2 arbat. šaukšteliai džiovinto raudonėlio
  • 1 puodelius virtų ryžių
  • 1/3 arbat. šaukšteliai druskos
  • 1/4 arbat. šaukšteliai šviežiai maltų juodų pipirų
  • 1 puodelis tarkuoto kieto fermentinio sūrio tipo „Graviera“, „Olandiškas“

Gaminimo eiga:

  • Baklažanus perpjaukite per pusę išilgai.
  • Išskabtuokite baklažanų vidų, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui prislėgtus. Po to nuskalaukite šaltu vandeniu. Baklažanų pusele aptepkite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C.
  • Kol kepa puselės, paruoškite įdarą. Pastatykite virti ryžius. Išskobtų baklažanų minkštimą supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite keptuvėje šiek tiek aliejaus, pakepinkite smulkintus svogūnus ir morkas, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Sudėkite baklažanų kubelius, įberkite druskos, prieskonių ir troškinkite pamaišydami. Sudėkite smulkintus česnakus ir dar kelias minutes pakepkite. Įdarą sumaišykite su virtais ryžiais toje pačioje keptuvėje.
  • Į apkeptas baklažanų puseles pridėkite kepinto įdaro su ryžiais, ant viršaus – ratukais pjaustytų pomidorų, o ant jų – sūrio juostelių. Grąžinkite atgal į įkaitusią orkaitę ir kepkite tol, kol sūris išsilydys ir kiek apskrus.

Paputsakia – įdaryti kepti baklažanai paruošti, skanaus!


MANO KRETA rekomenduojamo ypač tyro šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir kitų produktų iš Kretos skaniems patiekalams galite įsigyti čia >>

Tinklaraštyje ir kelionių žurnale rasite daugiau straipsnių bei nuorodų apie gastronominius atradimus Kretoje ir Graikijoje, spauskite čia >>

Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti dėl tradicinių Kretos ir Graikijos valgių, susisiekite tiesiogiai – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com

+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Įdėta į krepšelį.
Apmokėti Tęsti apsipirkimą