Balzaminio acto kremas su apelsinais „Cretan Nectar BIO“ 200 ml
7,00 €
Šviežut šviežutėliai Kretos apelsinai susmulkinami tam, kad būtų sukurtas subalansuoto skonio balzaminio acto kremas, kuriame – jokio pridėtinio cukraus, jokių konservantų ar dažiklių, tik trys natūralūs produktai: smulkinti apelsinai, koncentruotos vynuogių sultys ir vynuogių actas. Tinka salotoms, sūriams, marinatams, ant grilio keptai vištienai ir kitiems patiekalams – tik pasitelkite fantaziją!
Liko 162
Balzaminio acto kremas su apelsinais populiarumu tuoj pradės varžytis su alyvuogių aliejumi – bent jau kaip viena geidžiamiausių lauktuvių iš Kretos. Subalansuoto skonio: jaučiasi balzaminio acto rūgštelėjęs saldumas perispinantis su šviežių apelsinų gaiva. Ją tarsi užrakina du natūralūs konservacinių savybių turintys produktai: vynuogių actas ir koncentruotos vynuogių sultys. Todėl nereikia jokių priedų, pridėtinio cukraus ar konservantų. Tai 100 proc. natūralus produktas.
Neabejotinas privalumas yra tas, kad pastarasis balzaminio acto kremas su apelsinais yra gaminamas iš ekologiškame Kretos ūkyje auginamų produktų: šviežut šviežutėlių apelsinų ir iš vietinių vynuogių gaminamo acto bei petimezi sirupo. Rubrikoje „Tradicijos“ paskaitykite, kokiems patiekalams gardinti šį balzaminio acto kremą naudoja Kretos šeimininkės – ir atraskite jo skonius savo virtuvėje!
Sudedamosios dalys: vynuogių actas, koncentruotos vynuogių sultys, švieži apelsinai. Be konservantų ir dažiklių.
Laikymo sąlygos: balzaminio acto kremą su šviežiais apelsinais laikyti vėsioje tamsioje vietoje.
Geriausias iki: žiūrėti įspaudą ant etiketės.
Grynasis kiekis: 200 ml.
Pakuotė: šviesaus stiklo butelis.
EKO pakuotė: pristatymui Lietuvoje naudojame ekologiškas, lengvai perdirbamas ir natūraliai suyrančias pakavimo medžiagas maksimaliai stengdamiesi išvengti plastiko.
Maistinė vertė (100 g/ml): energinė vertė – 1545 kJ / 363 kcal, riebalų 0 g, iš jų sočiųjų 0 g, angliavandenių 92 g, iš jų cukrų 75 g, baltymų 1,6 g, druskos 0 g.
Kilmės šalis: Graikija (Kreta)
Prekės ženklas: Cretan Nectar BIO
Tiekėjas: Antonakis Bros P.C.
Pardavėjas: MB Mano Kreta
Siuntėjas: MB Paul & Kate
Balzaminis actas – vienas seniausių padažų ir pagardų pasaulyje, kurio pagrindas yra du natūralūs vynuogių produktai: vynuogių sirupas petimezi ir vynuogių actas. Dar antikos laikais jis buvo plačiai naudojamas mityboje, pastebėjus, kad gerina virškinimą ir padeda išvengti persivalgymo. Per pietus visoje Kretoje vartojamas vynas skatina apetitą, o balzaminis actas jį slopina – taip sukuriamas balansas.
Jau šiais laikais moksliniais tyrimais įrodyta, kad balzaminis actas itin naudingas virškinimo sistemai. Pirma, jis nėra kaloringas. Antra, jis aktyvina skrandžio fermentų – pepsinų – veiklą. Pepsinai greitina medžiagų apykaitą ir skaido baltymus iki peptonų – peptidų ir laisvų aminorūgšių mišinio, kurį organizmas lengviau pasisavina. Todėl ne veltui sakoma, kad balzaminis actas gali padėti numesti svorio.
Negana to, kartu su balzaminiu actu organizmas gauna visą puokštę mineralinių medžiagų: kalcio, geležies, mangano, kalio. Jų įsisavinimą skatina jau minėtieji pepsinai ir acto rūgštis. Todėl ne veltui mitybos specialistai rekomenduoja įtraukti balzaminį actą ir kitus natūralius vynuogių produktus į savo mitybą: jie stiprina imuninę sistemą ir gerina kraujotaką (mažina cholesterolio lygį kraujyje, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje).
Ir nereikia pamiršti, kad balzaminis actas su šviežiais apelsinais dar prideda dozę vitamino C, kuris padeda palaikyti normalią energijos apykaitą, nervų bei imuninės sistemos veiklą.
Niekas negali pasakyti, kas ir kada pirmas pagardino balzaminį actą smulkintais šviežiais apelsinais, nes visi ingredientai tokio pagardo gamybai buvo prieinami nuo pat antikos laikų. Kretoje vyresni žmonės pasakoja, kad jų mamos ir močiutės dalindavosi įvairiausiais receptais, apelsinai kaip vienas iš balzaminio acto papildomų ingredientų dominavo ten, kur jų netrūko – vakarų Kretoje.
Chanios regione dažniau nei kitur Kretoje galima rasti ir apelsinų cukatų, ir apelsinų uogienių ar marmeladų. Nenustebintų, jei paaiškėtų, kad ir pirmas balzaminio acto kremas su apelsinais irgi buvo pagamintas vakarų Kretoje, kur vandenys nuo Baltųjų kalnų teikia gyvybę milžiniškiems apelsinų sodams.
Kretos šeimininkės balzaminio acto kremą su apelsinais naudoja įvairiausių salotų gardinimui. Ypač mėgsta jame marinuoti vištieną – tiek troškiniams, tiek kepimui ant grilio. Kartais patiekia prie brandintų sūrių – kaip papildomą pagardą. Tačiau balzaminio acto kremas su šviežiais apelsinais turi kur kas platesnį panaudojimo spektrą – tik pasitelkite fantaziją!