Valgomoji jūros druska 250 g

5,90 

Jūros žiedai – taip šią druską vadina graikai, ispanai, portugalai, nors labiausiai šį terminą išgarsino prancūzai, norėdami apibūdinti kruopščiai rankomis rinktą plonu sluoksniu susidarančią išgarinto jūros vandens druską. Tad kviečiame gardinti savo patiekalus ypatinga jūros žiedų – gr. anthos alatju (ανθός αλατιού) / pr. fleur de sel – druska.

SKU: A-DDS0250
Category:

159 in stock

View cart

Tai ne šiaip sau paprasta valgomoji jūros druska, tai jūros žiedai. Tokiu terminu ypatingai surenkamą jūros druską išgarsino prancūzai, savo kalba ją pavadindami ‘fleur de sel’. Tik išgarsino, bet druska taip renkama nuo seno – manoma, kad kruopščiai rankomis surinktą plonu sluoksniu susidarančią išgarinto jūros vandens druską žinojo ir senovės graikai, ir romėnai – ją savo „Gamtos istorijoje“ mini Plinijus Vyresnysis. Graikai šią druską vadina ‘anthos alatju’ (gr. ανθός αλατιού) – būtent jūros žiedais. Pavadinimas kilęs iš kristalų raštų druskos plutoje, kurie panašūs į gėlių žiedus.

Tad kuo ji ypatinga? Didžioji dalis mūsų virtuvėse naudojamos druskos arba iškasama iš žemės, panašiai kaip išgaunama anglis ar kiti mineralai, arba išgaunama iš druskos telkinio išgarinant likusį gėlą vandenį. ‘Fleur de sel’ valgomoji druska išgaunama žymiai sudėtingesniu būdu. Ši druska susidaro esant tam tikroms labai ribotoms oro sąlygoms ant jūros vandens paviršiaus sekliuose vandenyse ant uolų – ji renkama rankomis naudojant specialius sietus. Todėl ‘fleur de sel’ kaina visada aukštesnė už įprastinės druskos.

Jūros žiedų druskoje daugiau drėgmės, o taip pat – mūsų organizmui naudingų mineralų, tai nėra vien tik natrio chloridas! ‘Fleur de sel’ sudėtyje yra ir kalcio, ir magnio, dėl to jos skonis gerokai skiriasi nuo įprastos druskos – jis vadinamas jūros skoniu. Mineralų kiekis priklauso nuo surinkimo vietos, todėl skirtingoje vietoje surinkta jūros žiedų druska gali skirtis. Mes atrinkome vakarų Kretos „Agia Triada“ vienuolyno valdose, jūros pakrantėje renkamą ypatingą druską – gardinkite savo patiekalus jūros žiedais!

Sudedamosios dalys: natūrali nerafinuota ir neapdirbta uolėtuose Kretos pakrantėse išgarinto jūros vandens valgomoji druska (fleur de sel).

Laikymo sąlygos: sausoje tamsioje vietoje.

Geriausia iki: žiūrėti įspaudą ant etiketės.

Grynasis kiekis: 250 g.

Pakuotė: stiklainis metaliniu užsukamu dangteliu.
EKO pakuotė: pristatymui Lietuvoje naudojame ekologiškas, lengvai perdirbamas ir natūraliai suyrančias pakavimo medžiagas maksimaliai stengdamiesi išvengti plastiko.

Kilmės šalis: Graikija (Kreta)
Prekės ženklas: Agia Triada
Tiekėjas: Vinolio Mepe
Pardavėjas: MB Mano Kreta
Siuntėjas: MB Paul & Kate

+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Įdėta į krepšelį.
Apmokėti Tęsti apsipirkimą